Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        Voor zwangerschapsbegeleiding in Castricum en wijde omstreken

Blog

Blog

informatie

Posted on September 14, 2017 at 10:20 AM

Wanneer ik mensen vertel dat ik als doula vooral ook veel informatie geef, krijg ik vaak de vraag welke informatie dit dan is en wat die verschilt van de informatie die je ontvangt van je verloskundige of arts. En die vraag kan ik me heel goed voorstellen. Want ook bij je verloskundige krijg je veel goede informatie. Wat mijn ervaring echter is, en nu verschilt dat heel erg per verloskundige(praktijk), maar ook per persoon, is dat die informatie toch meestal medisch gericht is. Bijvoorbeeld welke pijnbestrijding is er, hoe werkt die en wat te doen bij bepaalde omstandigheden.

Zodra ik met aanstaande ouders aan de slag ga, vindt ik het mijn taak om uit te vinden welke informatie ze al hebben en waar ze verder behoefte aan hebben. Vaak vindt je die behoefte door uitgebreid de mogelijkheden te bespreken door middel van het opstellen van een geboorte- wensenplan. Is er behoefte aan medische wetenschap, ga ik op onderzoek uit. Met de informatie die ik heb gevonden (die soms breder is dan wat ze wisten doordat ik buiten de protocollen kijk) verwijs ik ze naar hun zorgverlener om met hen het gesprek aan te gaan. Ik heb geen medische achtergrond en zal daarom nooit adviezen geven hierin, maar kan wel opties geven gebaseerd op ervaring en kennis gegeven door professionals die wel de benodigde medische kennis bezitten. Informatie waar ik het hier bijvoorbeeld over heb is het gebruikt van CTG, wel / niet, hoe vaak toucheren & opties voor een keizersnede.

Maar welke informatie geef ik dan nog meer? Welke informatie is het die je vaak niet van een verloskundige of arts ontvangt? Dat is bijvoorbeeld hoe je je weeën kunt opvangen of welke bevalhoudingen je kunt aannemen, simpele massagetechnieken, maar ook wat kan de papa in spé betekenen, wat kan hij doen. Een hoop tips & tricks waarvan het belangrijk is dat ze zijn afgestemd op de toekomstige ouders. De informatie die ik geef tijdens de gesprekken van een doula begeleiding is dus ook geen enkele keer precies hetzelfde, want een ieder is anders en heeft andere wensen en behoefte.

Kortom de informatie die ik verschaf is breed en zeer gericht op de persoon welke ik begeleid. En het doel ervan zal altijd zijn dat de aanstaande ouders een fijne & veilige geboorte mogen ervaren.

 

Categories: Zwangerschap, Geboortezorg, Bevalling

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments