Voor zwangerschapsbegeleiding in Castricum en wijde omstreken

Voor een liefdevolle geboorte & ouderschap

Blog

Zoveel adviezen en verhalen

Geplaatst op 29 augustus, 2017 om 6:50

Misschien komt het door mijn professie en doordat ik veel collega’s / gelijkgestemden in mijn vriendenlijst heb op facebook, maar jeetje wat lees ik elke dag veel over zwangerschap en geboorte. De onderwerpen variëren van simpele vragen tot ingrijpende verhalen. En ook al is het mijn passie, soms wordt het me wat veel en ik kan me voorstellen dat het bij zwangere / jonge moeders soms ook duizelt al die berichtjes. Toen ik zwanger was had ik datzelfde. Eerst kun je niet genoeg lezen, maar dan is er een punt waarop je er klaar mee bent, het wordt teveel.

Hoe zit dat vraag ik me dan af. Zeker voor mij als doula houdt dit me bezig. Er zijn vrouwen die te weinig informatie krijgen, hen wil ik heel graag bereiken om hun te voorzien van de juiste informatie voor hen. Dan is er een groep die teveel informatie krijgt en door de bomen het bos niet meer ziet. Zij hebben belang bij het vinden naar wat voor hen van toepassing is en zitten niet te wachten op een zoveelste berichtje over wat je zou moeten doen of wat er allemaal wel niet kan gebeuren.

Marketingtechnisch zou ik elke dag een bericht ‘moeten’ plaatsen op mijn facebook, want zo wordt je gezien en gaan mensen je uiteindelijk onthouden. En dat klopt ook, de mensen/groepen die ik op mijn tijdlijn veel tegen kom onthoud ik. Maar bereik ik daarmee mijn doel of ga ik daarmee aan mijn doel voorbij? Want zitten zwangeren / jonge ouders wel elke dag te wachten op een (uitgebreid) advies of verhaal van mij? Of wordt het irritant en gaan mensen mijn berichten ontwijken? Hoeveel berichten wil ik plaatsen en hoeveel berichten zijn er in het belang van mijn doelgroep.

Balans is zoals altijd het sleutelwoord. Ik ben goed op weg met die balans denk ik, maar ik ben ook nog wel een beetje zoekende. Het wekt dan ook mijn nieuwsgierig over hoe jullie kijk hier op is. Wat werkt, welke info wil je, waar heb je behoefte aan? Laat het me weten, jullie mening telt!!

 

Categorieën: Algemeen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

2 reacties

Antwoord Joyce
11:51 op 7 september, 2017 
Yuksel says...
Hee hee
Ik zou heel graag willen lezen en info willen krijgen over welk verschil jij kan maken bij een zwangere.. wat is nou wat een doula meer interessant maakt als alleen de verloskundige? En daarover verhalen. Dat is mijn interesse
Groetjes


Hoi Yuksel,
Dank je voor je reactie! Daar kan ik wat mee. Binnenkort ga ik daar zeker aandacht aan besteden!
Antwoord Yuksel
8:05 op 29 augustus, 2017 
Hee hee
Ik zou heel graag willen lezen en info willen krijgen over welk verschil jij kan maken bij een zwangere.. wat is nou wat een doula meer interessant maakt als alleen de verloskundige? En daarover verhalen. Dat is mijn interesse
Groetjes