Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        Voor zwangerschapsbegeleiding in Castricum en wijde omstreken

Blog

Blog

Nieuwe stappen

Posted on April 10, 2017 at 5:00 AM

Samen met 2 super gemotiveerde vrouwen en in mijn eentje ben ik druk in de weer met nieuwe stappen maken in de geboortezorg. Vergaderingen, cursussen, flyers ontwerpen, ik heb het er maar druk mee, vooral naast ons altijd drukke grote gezinshuishouden en de ledenadministratie van de NBvD. Maar ohh, wat vind ik het ook super leuk!!

Af en toe overvalt het me en ben ik bang te verdrinken in mijn eigen enthousiasme en vooral perfectionisme. Maar ik weet zeker dat het me gaat lukken! De zin, de motivatie en de kennis is er, dus ik zou niet weten waarom niet.

Al langere tijd loop ik met de vraag hoe ik mijn kennis aan een groter publiek kan aanbieden, niet iedereen heeft de behoefte aan een doula. Dat geeft niet, is ieders goed recht. Ik denk echter wel dat er veel zwangeren zijn die ik op een andere manier ook zou kunnen helpen, maar hoe dan? Ik wil niet de zoveelste zijn, ik ben/blijf graag uniek.

De eerste stap om meer mensen te bereiken heb ik gezet met Maria Kire Postma en Annemiek Verbeek. Samen met hen heb ik de facebookgroep Zwanger in Castricum e.o. online gezet. Een groep waarin zwangeren samen komen met de geboortewerkers in de omgeving, een plek waar ze hun vragen kunnen stellen, informatie kunnen halen en in contact komen met vrouwen in een zelfde situatie met dezelfde uitdagingen en dilemma’s zoals: hoe kom ik van die misselijkheid af, hoe kan ik een beetje aan slaap komen of welke kinderwagen kies jij? We zitten al op 99 leden en hopen natuurlijk heel snel die 100 te halen.

Vanuit die groep komt er 17 MEI een Speeddate / Minibeurs Zwangerschap & Geboorte van 10.00 -12.00 uur in Wierenga, Bakkerspleintje Castricum. Als zwangere kun je daar vragen stellen aan: lactatiekundige, kraamverpleegkundige, fotografen, draagconsulente, geboortekaartjesontwerpster, mom in balance, cursusleidsters van yoga, hypnobirthing etc, doula’s, placentaspecialiste en MIJ natuurlijk! Het aanbod komt uit Castricum, Beverwijk, Heemskerk, Akersloot, Alkmaar waardoor het voor alle zwangere uit de omgeving (en niet alleen voor diegene uit Castricum) interessant is om te komen. Krijgen jullie een kindje of wil je graag zwanger worden, zet deze datum bezet in de agenda en kom zeker vrijblijvend langs, het beloofd super gezellig en informatief te worden!

De tweede stap is ietsjes spannender, want deze zet ik grotendeels alleen. Dat is ook waarom ik er zolang mee gewacht heb, ik voelde mij er nog te onzeker over. Maar al doende leert men en nu weet ik dat ik daar kan gaan staan, dat er mensen zijn die hier op zitten te wachten. Mijn ideeën heb ik tot een goed uniek concept gebracht, denk ik zelf. En ik ben nu druk bezig met het schrijven van een script welke na de meivakantie af moet zijn zodat ik het 17 mei kan gaan aanbieden. Spannend!! Klein detail kan ik al wel verklappen en dat is dat het voor zwangere EN hun partner is.;)

 

Categories: Geboortezorg, Algemeen, Zwangerschap

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments