Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        Voor zwangerschapsbegeleiding in Castricum en wijde omstreken

Blog

Blog

Als je kindje ziek is...

Posted on November 16, 2016 at 2:05 PM

Gelukkig zijn onze meiden niet vaak ziek en als ze ziek zijn hebben ze ieder een eigen soort van vast patroon waardoor je niet snel schrikt. Zo waren de oudste 2 altijd 1 a 3 dagen ziek met koorts variërend tussen de 38 en 39,5. Onze 3e heeft altijd 1 koortspiek van ruim 40 graden koorts (dat was de 1e keer overigens wel enorm schrikken) en de 4e had altijd 3 dagen hoge koorts tegen de 40 aan.

Het ergste wat ik met de oudste 4 had meegemaakt waren de waterpokken van onze 2e. Geen plekje op haar lichaam wat niet rood zag door de pokken, ze zat echt extreem onder. Laatst zag ik weer een foto, waarvan ik opnieuw schrok hoe erg het ook alweer was. Maar ik weet ook nog dat de jeuk daarentegen binnen de perken viel, de zemelen en het kinderbad van weleda deden hun taak.

Maar vorig jaar zijn we ons echt kapot geschrokken. Ons kleinste meisje kreeg tijdens onze vakantie koorts, terwijl er een hittegolf gaande was. Wat we ook probeerden, bijna 3 dagen lang was de koorts (ook niet met paracetamol) onder de 39 te krijgen. Ze schreeuwde het uit bij lauw waterbadjes om haar af te koelen, ze lag alleen maar te slapen en ze kon niet eens zelfstandig rechtop zitten. De 2e avond begon ze te ijlen, ze zag dingen die er niet waren, maar waar ze doodsbang van was. Ontroostbaar was ze op dat moment. Ik heb die paar dagen zeker 3-4 keer de huisartsenpost aan de telefoon gehad, omdat wij zelf zo bang waren. Toen de koorts zakte, konden we alsnog naar een huisarts daar in de omgeving doordat ze een flinke plek kinderzeer/krentenbaard (ter grote van een tennisbal) had opgelopen door de lage weerstand. Kuurtje antibiotica gehad.

Nog nooit voelde wij ons zo machteloos en ik moet er nog om huilen als ik terug denk aan dat weekend. Dat gevoel gun je geen enkele ouder. Tegelijkertijd besef ik me dat wij zo’n geluk hebben. Zelfs met 5 dochters is dit ons meest radeloze moment. Terwijl er ouders zijn die hun kindje vanaf de geboorte moeten zien vechten voor hun leven, in de hoop dat ze er door heen komen. En wat als ze die strijd verliezen… Stil wordt ik daarvan, wil er niet te lang bij nadenken. Ik wil genieten van de rijkdom die ik om mij heen heb, in de hoop dat zij er mijn hele leven mogen zijn.

Alle liefde aan ouders die deze strijd moeten aanschouwen, aan de ouders die hun kindje moeten loslaten. Ik weet niet wat jullie moet doorstaan en hoop dat het mij bespaart blijft.

Onze kinderen zijn ons alles en het valt zwaar als ze zich niet fijn voelen en jij weinig voor ze lijkt te kunnen betekenen. We kunnen ze dan alleen alle liefde geven die we in ons hebben. Een andere kant van het ouderschap…….

 

Categories: Mama's, Papa's, Algemeen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

0